Gyógytorna

1508 428872 Profileimage

Nagyné Marosvölgyi Tímea

HTS Medical Békéscsaba - Nagyné Marosvölgyi Tímea -Gyógytorna

Időpontfoglalás

Küldje el időpontkérését kollégáinknak. A megadott email címen vagy telefonszámon jelentkezni fogunk a pontos tudnivalók egyeztetése céljából.

Rendelési idő

Kedd: 10:00-12:00 (Gyermek)
Kedd: 13:00-17:00 (Felnőtt)

Nagyné Marosvölgyi Tímea gyógytornász vagyok. A diplomám megszerzése óta számos területen dolgoztam, de jelenleg a gyermekek mozgásfejlesztése a fő területem.  

Tapasztalatom szerint a korai időszakban feltárt eltérések és azoknak megfelelően a személyre szabott terápiával számos probléma megelőzhető. A mozgásfejlődés egy szünet nélkül zajló folyamat, amelynek „mérföldkövei” vannak. Ahhoz, hogy követhető és mérhető legyen a fejlődés, a havonta kötelező státuszok alkalmával, korának megfelelően, a készségek és képességekre kérdeznek rá. Azonban az adott fejlődési szakaszban lévő baba mozgásfejlődésének minősége, értem ezalatt, hogy a mozdulatok végrehajtásának kivitelezése legalább olyan meghatározó – ha nem fontosabb -ahhoz, hogy a következő mozgásfejlődési szakaszba lépjen.  

Abban tudok a családoknak segíteni, hogy a mozgásfejlődés során mire fontos figyelni, mivel lehet segíteni, melyek azok a jelek amikor szakembert kell keresni. Mozgásvizsgálatot követően, amennyiben indokolt, személyre szabott fejlesztéssel segítem a babát ebben az izgalmas de „nehéz” folyamatban.

Nincs lusta baba! Nem, nem fogja kinőni! Ezek jelek arra, hogy támogatásra van szüksége a mozgásfejlődésben!

Azonban a hozzám forduló nagyobb gyerekek és felnőttek számára is igyekszem tudásom legjavát nyújtani. Sportolói múltammal és saját sérüléseim következtében számos esetben tudom az elsajátított szakmai tudásomat a gyakorlati tapasztalatommal ötvözni, hogy a leghatékonyabb és személyre szabott terápiát tudjam alkalmazni a hozzám fordulók számára.

Szemléletem az, hogy akkor hatékony egy terápia, ha komplexen a teljes testre kiterjedően vizsgálom és kezelem a hozzám fordulókat és hiszek a csapatmunka erejében, ami az páciens-orvos-terapeuta együttműködése.

A gyógytorna egy lehetőség bizonyos fájdalmak csillapítására, elváltozások kezelésére, a fájdalmat okozó degeneratív folyamatok megelőzésére a rendelőnkbe érkező páciensek számára! Része lehet egy személyre szabott terápia alkalmazásának a hosszú ideje fennálló vagy hirtelen fellépő, rövid ideje tartó fájdalom kezelésének egy komplex vizsgálat után!

A különböző technikák és a feladatsorok rendszeres elvégzése olyan hatékony segítséget tudnak nyújtani, hogy nagymértékű életminőségbeli javulást eredményeznek. Pl.: az elkopott ízületek vagy a helytelen testtartás következtében kialakuló, de akár sérülés következtében fennálló nyaki, hát, derék táji, váll környéki, csípő, térd, boka …vagyis teljes testre kiterjedő fájdalmak esetén is.

A vizsgálat során a gyógytornász személyre szabott, pontos, célzott anamnézis felvételével és vizsgálattal tárja fel a panaszok okát, amely lehetővé teszi a megfelelő terápia kiválasztását és alkalmazását. Ideális helyzetben a diagnózis felállítása után amennyiben szükséges a szakmai konzultációt pl.: fájdalom ambulanciás szakorvosi vizsgálatot követően kerül sor a terápia kiválasztására.

A HTS Medical rendelőben ez az ideális helyzet áll fenn, hogy egy páciensközpontú csapat áll rendelkezésre a hozzánk fordulók számára.

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk!


Kezelés

2023.06.10.-től érvényes árak:

Gyermek gyógytorna - 7.000Ft

Felnőtt gyógytorna - 12.000Ft