Ultrahang diagnosztika

Dr  Tams Lrnt Fnykp Kis Mret

Dr. Tamás Lóránt

HTS Medical Békéscsaba - Dr. Tamás Lóránt - Ultrahang diagnosztika

Időpontfoglalás

Küldje el időpontkérését kollégáinknak. A megadott email címen vagy telefonszámon jelentkezni fogunk a pontos tudnivalók egyeztetése céljából.

Rendelési idő

Kedd: 11:00-14:00
Szerda: 15:00-19:00

2015-ben végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karán.

2016-ban a Gyulai Pándy Kálmán kórházban kezdtem meg rezidens képzésemet, majd 2021-ben sikeres radiológiai szakvizsgát tettem.

A kórházban eltöltött éveim alatt számtalan változatos kórképpel találkozva rengeteg tapasztalatot szereztem ezek felismerésében valamint a megfelelő további vizsgálati eljárások és betegutak kiválasztásában.


Ultrahang diagnosztika

A betegek előzetes időpontfoglalás után, térítés ellenében egy olyan ellátást kaphatnak, mely betegközpontú és magas színvonalú. Lehetőségük van városukban, vagy lakhelyükhöz közel ultrahang vizsgálatot kérni, nyugodt, kellemes környezetben.

A tevékenységet radiológus szakorvossal kívánjuk elláttatni, személyes közreműködői szerződéssel.

Az ultrahang diagnosztika, ultrahangvizsgálat egy ultrahang alapú képalkotási technika, amely segítségével megjeleníthetjük a test belső felépítését, beleértve az inakat, izmokat, ízületeket, ereket és belső szerveket, így az orvosok megkereshetik az esetleges károsodásokat, sérüléseket. Az ultrahangkép létrejöttéhez ultrahang-impulzust irányítanak a szövetbe egy szonda segítségével. A hanghullámok visszaverődnek a szövetekről és szervekről, a visszhangot pedig rögzítik és képpé alakítják át a kezelő számára.

 

Az ultrahang diagnosztika az anamnézis felállításából, a készülék segítségével elvégzett vizsgálatból illetve az eredmény kiértékeléséből, közös megbeszéléséből áll.

A beteg által szabaddá tett vizsgálandó testrész felületére az ultrahang nyalábok áthaladását lehetővé tévő gélt juttatunk, majd ezt követően a megfelelő vizsgálófej használatával átpásztázzuk a területet.

Ideális esetben a vizsgálat nem tart tovább 15-20 percnél, de ez nagyban függ a páciens állapotától, a megfelelő előkészületektől.

Hasi ultrahang vizsgálat előtt 6 órával enni vagy kávét fogyasztani nem szabad. Folyadékbevitel illetve a telt húgyhólyag jobb vizsgálhatósága miatt vizeletvisszatartás ajánlott. A többi vizsgalattípusra különösebb előkészülés nem szükséges.

A vizsgálat ideális esetben megfelelő eredménnyel elvégezhető, de minden olyan tényező ami akadályozza az ultrahang áthaladását, nehezíti a pontos diagnózis felállítását. Ezen akadályok közé sorolhatjuk a túl gázos bélrendszert, túlsúly esetén a megnövekedett rétegvastagságot illetve meszesedéseket.

 

A páciens ideális esetben beutalóval érkezik, de hiányában a beteg kérésére panaszának megfelelően elvégezzük a legalkalmasabb vizsgálatot.

 

Az ultrahang vizsgálat szűrésre is kiválóan alkalmas mivel a legtöbb képalkotó eljárással ellentétben kockázatmentes, nem jár ionizáló sugárzás használatával.

Megelőzés illetve korai diagnózis céljából elvégzett vizsgálatokat 1-2 évente ajánlott elvégezni.

 

 Kezelés

2023.12.01.-től érvényes árak:

Has - és kismedence komplex UH vizsgálata - 22.000Ft

Négy régió UH vizsgálata - 56.000Ft

Két régió UH vizsgálata - 34.000Ft

Here UH vizsgálata - 20.000Ft

Pajzsmirigy + nyálmirigyek UH vizsgálata - 20.000Ft

Lágyrészek, lágyékhajlat, axilla UH vizsgálata / testtájanként - 20.000Ft

Csecsemő csípő UH vizsgálata - 16.000Ft

Csecsemő has és csípő UH vizsgálata - 24.000Ft

Végtagi erek UH vizsgálata / végtagonként - 21.000Ft

Vese keringés UH vizsgálata - 20.000Ft

Ízületi UH vizsgálata / ízületenként - 21.000Ft

Három régió UH vizsgálata - 45.000Ft

Nyaki erek ( carotisok) UH vizsgálata - 22.000Ft