Neurológia

Dr  Krisztf Gnes Fnykp Kismret

Dr. Krisztóf Ágnes

HTS Medical Békéscsaba - Dr. Krisztóf Ágnes - Neurológia

Időpontfoglalás

Küldje el időpontkérését kollégáinknak. A megadott email címen vagy telefonszámon jelentkezni fogunk a pontos tudnivalók egyeztetése céljából.

Rendelési idő

Szerda: 16:00-19:00

Szakorvosi képzésem alatt a békéscsabai BMKK- Réthy Pál Tagkórház Neurológiai osztályán, majd a gyulai BMKK-Pándy Kálmán Tagkórház Neurológiai-Stroke osztályán dolgoztam. Az utóbbi a megyei stroke központ is, így a stroke ellátásban, valamint a neurológiai betegek járó- és fekvőbeteg ellátásában is nagy gyakorlatot szerezhettem. A képzés során kb. egy évet töltöttem a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján, így a neurológiai betegségek ritkább eseteinek kivizsgálásában is részt vehettem.

Neurológus szakorvosként a központi és perifériás idegrendszert érintő betegségekkel foglalkozom.

Neurológiai panaszok közé tartozik-a teljességre nem törekedve-a fejfájás, szédülés, bénulás, idegi eredetű fájdalom, zsibbadás, derékfájdalom, nyaki fájdalom, eszméletvesztés, mozgászavar, kognitív funkciók romlása.

A rendelés során először az anamnézis felvétel történik (korábbi betegségek, tünetek leírása, mióta, milyen jellegű tünetei vannak a betegnek, rendszeresen szedett gyógyszerei, gyógyszerérzékenység, családi anamnézis, élvezeti szerek). Ezt követi a neurológiai betegvizsgálat: meningealis izgalmi jelek, agyidegkör, paresis, reflexek, érzőkör, extrapyramidalis rendszer, járás, beszédkészség, beszédértés vizsgálata. A diagnózis felállításhoz gyakran szükséges Koponya CT vagy koponya MRI vizsgálat, ENG vagy EMG vizsgálat, laborvizsgálat, carotis UH, mely más ellátóhelyen elérhető a közelben.

A rendelés keretin belül vállalom a betegek post-stroke gondozását (akut stroke ellátást nem, mivel az a sürgősségi betegellátás része), thrombocytaggregáció-gátló, statin, NOAC therápia beállítását. Stroke okának kiderítését a kórelőzmény és életmód áttekintésével, továbbá a stroke okának kiderítéséhez szükséges további vizsgálatokra teszek javaslatot pl.: szív UH, carotis Uh, Haematológiai szakvizsgálat. A fejfájások diagnosztizálásához legfontosabb az anamnézis felvétel, a tünetek részletes átbeszélése, valamint Koponya CT vagy koponya MRI vizsgálat egyéb organikus ok kizárása miatt. A fejfájás típusától függően a megfelelő gyógyszeres terápia megválasztásában tudok segíteni a betegeknek. Mozgászavarok közül a leggyakoribb a Parkinson-kór, mely neurológiai vizsgálattal egyszerűen diagnosztizálható és gyógyszeres terápiával kielégítő életszínvonalat lehet biztosítani ezen betegcsoport számára a Parkinson-kór stádiumától függően. Szédüléses panaszok esetén a központi idegrendszer eredetű szédülés kizárása szükséges a neurológiai vizsgálat során, valamint a szédülékenység és a vertigo elkülönítése. Amennyiben központi idegrendszerű szédülésről van szó, ennek kivizsgálása koponya- valamint belső fül MRI-vel történik. Leggyakoribb a keringésizavar (VBI) miatti szédülés, melyre különböző keringésjavító gyógyszerek állnak rendelkezésre. Ha perifériás eredetű szédülés esetén a legtöbbször a panaszok gyorsan javulnak gyógyszeres terápia beállítása mellett. Zsibbadásos panaszok esetén ha gerincsérv merül fel lumbalis-, cervicalis gerinc MRI javasolt, esetleg Idegsebészeti, Rheumatológiai szakvizsgálat. Fájdalomcsillapító, izomlazító szedését követően a tünetek legtöbbször megszűnnek. Polyneuropathiák közül a diabetes mellitushoz társuló polyneuropathia a leggyakoribb, mely az érzőrendszer vizsgálatával megállapítható, szükség esetén ENG vizsgálat nyújthat segítséget a diagnózis felállításához. A tünetek gyógyszeres kezelése a feladatom. Kognitív funkcióromlás a demenciák tünete, ezek közül a leggyakoribb az Alzheimer-kór, mely koponya MRI és tesztek felvételével (pl. Mini-Mental teszt) diagnosztizálható, a megfelelő gyógyszeres terápia beállításával a progressio lassítható. Eszméletvesztések esetén az epilepszia betegségek diagnosztizálása, kizárása a legfontosabb. Kizárásához legtöbbször az anamnézis felvétel is elegendő. Diagnosztizálása koponya MRI és EEG vizsgálattal történik. Sclerosis multiplex esetén a betegek kivizsgálása lumbalpunctioval nyert mintával és kontrasztanyagos MRI vizsgálattal történik. Mivel lumbalpunctiohoz nincs lehetőség a magánrendelés során, így ezen betegek részletes kivizsgálása neurológiai centrum feladat osztályos ellátás keretein belül. A betegség gyanúja esetén a további vizsgálat megjavaslásában tudok segítséget nyújtani.

A neurológiai magánrendelésem célja, hogy a neurológiai betegségeket diagnosztizáljam és megfelelően kezeljem, hogy a betegek minél hamarabb jussanak megfelelő ellátáshoz.

Tevékenységemet, a betegellátást magánrendelés keretin belül végzem, a mindenkori szakmai protokollnak megfelelően!


Kezelés

2023.12.01.-től érvényes árak:

Neurológiai szakorvosi vizsgálat - 22.000Ft

Neurológiai kontroll vizsgálat - 15.000Ft